Transformed Kft.
Az Ön kosara jelenleg üres
 

AZ ÚJ TIPUSÚ INFLUENZÁTÓL A RÁKMEGELŐZÉSIG

Szervezetünk ellenálló képessége és a védőoltások hatékonysága gyógygomba kivonatokkal növelhető.

Az utóbbi időben elterjedő influenzajárványok indokolttá tették, hogy felhívjuk a figyelmet szervezetünk védekezőképességének erősítésére. Még erősen él az emberekben az a tévhit, hogy nagydózisú vitamin keverékekkel megerősíthetjük szervezetünket.

Már 2008- ban először Magyarországon felhívtuk a figyelmet arra, hogy a nagydózisú vitamin keverékek megrövidíthetik az emberi életet. Azóta a média is erőfeszítéseket tett, hogy tájékoztassa az érintetteket az erre vonatkozó tudományos eredményekről. Mivel a vírusos fertőzések nem csak súlyos, életveszélyes szövődményekhez vezethetnek, hanem számos ráktípus előidézéséért is felelőssé tehetők, fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a gyógygomba kivonatok alkalmasak szervezetünk védekezőképességének erősítésére.

A gyógygomba kivonatok vírusellenes hatását számos tanulmányban kimutatták. Felismerték, hogy bizonyos gyógygombák az emberek átlagéletkorát jelentősen megnövelik. „Aki gyógygombákat fogyaszt, tovább él.” címmel Németországban ismeretterjesztő könyvet adtak ki. A gyógygombák enyhíthetik a vírusfertőzések lefolyását is és gátolhatják a súlyos szövődmények kialakulását.

Az influenzajárványok ellen adott oltások átlagosan 75%-os hatékonyságúak. Jelentős problémát jelent, hogy az oltások hatékonysága éppen a legjobban veszélyezett rétegeknél, az idősebb korúaknál a legcsekélyebb: Becslések szerint 65 ill. 70 életév felett a védőoltások hatékonysága 15-50% -ra tehető. Előrehaladott korban az immunrendszer reakciókészsége csökken, aminek következtében az nem reagál megfelelően a védőoltásra.

Számos tanulmány igazolja, hogy bizonyos gyógygomba kivonatok nem csak önmagukban vírus ellenes hatásúak, hanem erősíthetik a vírusellenes védőoltások hatékonyságát is. Tudományos kísérletekben (in vitro és in vivo) kimutatták több vírus elleni védőoltásról, hogy azok a gyógygomba kivonatok adagolása esetén, jóval nagyobb valószínűséggel védenek meg a fertőzések súlyos következményeitől. A gyógygomba kivonatok növelhetik immunrendszerünk reakciókészségét a védőoltásokkal szemben. Fontos megjegyezni, hogy a speciális gyógygomba kivonatok májvédő és immunrendszert aktiváló funkciójuk révén enyhíthetik az élelmiszerekben lévő gomba eredetű toxinok, mérgek káros hatásait is.

Az egyes gombaösszetevőkre vonatkozó kutatások eredményei nem hozhatók közvetlen összefüggésbe termékeinkkel.